снимка: Пресс-служба Президента России, Уикипедия и БНТВ Русия трудно приемат детронирането

...
снимка: Пресс-служба Президента России, Уикипедия и БНТВ Русия трудно приемат детронирането
Коментари Харесай

Руската федерация за триумфа на България: Състезание нямаше. Упражненията на българките бяха мръсни

снимка: Пресс-служба Президента России, Уикипедия и Българска национална телевизия

В Русия мъчно одобряват детронирането си от върха в художествената гимнастика и даже вършат връзка с политиката.

Гимнастичките ни съумяха да победят представителките на Русия (90.700 точки) и Италия (87.700 точки).

Ето какъв коментар последва от Руска страна.

Тежки думи насочи президентът на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова, която извършва и функционалностите на основен треньор. Българският отбор завоюва златото, като остави рускините втори. Вчера пък израелката Линой Ашрам взе златото в самостоятелната конкуренция. 

Това значи, че Русия се елементарни с “абонамента ” си за златните медали, които непроменяемо печелеше от Атланта 1996 насам, напомня sportal.bg.  

“Състезание нямаше. От самото начало ни лишиха две точки. Как, за какво? Без никакви забележими неточности. Дори президентът на FIG дефинира осъществяването ни на музиката на “Половецкие пляски ” като Болшой спектакъл. Дори великият Игор Мойсеев (б.р. именит някогашен руски балетист и хореограф) е забавял музиката, а ние я използвахме в оригинал. И по какъв начин приключи това? С подобен смут ”, разяснява Винер пред Матч тв.

“Упражненията на българките бяха мръсни, позволиха и леки неточности. За всяка свита ръка се лишава 1/10 от точката, а те имаха 7-8 такива. Съчетанията им не бяха сложни като нашите, темпото също. И образно нашият отбор изглеждаше по-добре, само че не диспутирам, някой може да харесва и българския отбор. Второто им осъществяване беше по-добро от първото. Но за такива топки да лишават на Русия половин точка е смешно. Момичетата могат да се утешават само с това, че не позволиха неточности. 

Дина Аверина е просто воин. Вдигна патриотичния дух, тъй като всички видяха, че й откраднаха първото място. Момичето от Израел (б.р. Линой Ашрам) не е отговорно. То просто стана оръдие. Имаше предписание да бъде спряна хегемонията на Русия. Само преди половин месец победихме България на европейското. Трябва да се написа не на интернационалната федерация, а непосредствено на Томас Бах, тъй като бяха потъпкани олимпийските обичаи правила ”, продължи тирадата си Винер.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР